När hjärnan säger KABOOM!!!

I helgen skulle vi vara barnvakt åt min lillebror Gideon, och innan mina föräldrar hade lämnat honom hos oss så hade han haft en sak på huvudet... MIn epilepsi och mina anfall. Han frågade vad han skulle göra om jag fick ett anfall och vad han skulle göra om Anton inte var hemma. 

På kvällen, strax innan vi skulle äta tacos började mina ryckningar / myokloner (började i händerna och armarna). Saker flög hit och dit och jag fick sätta mig ner en stund och ta det lungt. Sen började jag plocka fram sakerna. När allt var framme så hade det klättrat upp i nacken och jag chippade efter luft. 

Sen är allt bara svart och jag vaknar upp i sängen några timmar senare, med en bula i pannan och Anton förklarar att jag har haft ett stort g-tk. Så nu har jag en trasig tunga (läspar som tusan, för den är svullen, och sönderbiten), ett litet blåmärke i pannan och en fin bula! ^^ 

Vi fick förklara vad som hade hänt när jag piggnat till lite ytterligare för Gideon och han var helt med på vad som hänt och ställde jätte många bra frågor för att bara vara 9 år gammal. 

Killarna hade dock en super trevlig helg och spelade tv-spel och kollade på film, och käkade godis. Hade önskat att jag kunde varit med lite mer men det är sånt som händer! 

Varför jag är feminist?

Jag är uppvuxen i lilla Nybro, i det småländska glasriket. Hemma hos oss, då min mamma var dagmamma, fanns det kompisar från världens alla hörn. På vår gata var kompisarna från världens alla hörn och när jag så småningom började skolan var det samma sak där. Det har aldrig funnits i mig att någon är annorlunda på grund av sin färg på sin hud, sin religon, eller sin sexualitet och så länge som jag kan minnas har jag ifrågasatt saker som hänt mig runt omkring.

Om en man blir slagen utav sin kvinna så har han förlorat sin manlighet? Om en kvinna blir våldtagen så är hon en hora, pga hur hon klädde sig vid tillfället? Varför ser vi det här med sån fel syn?!

Det är inte omanligt någonstans att bli slagen av en kvinna. Vet ni varför? För det finns inget som heter okvinnlig och omanlig. Det är däremot synd om PERSONEN som blivit misshandlad eller våldtagen, då detta är något som ett gäng inte behöver skämta om. Oavsett hur personen klädde sig vid tillfället.

Jag anser också att vi behöver feminismen till bilder som denna:


Varför? För hade det varit en man i trosor så hade alla trott att det var ett skämt!!

Jag är feminist för att alla ska ha samma rättigheter. Oavsett om du är kvinna, man, transa, bög , lesbisk, eller funktionshindrad. Du ska fortfarande ha lika rättigheter. Därför är jag feminist.

Varför är du Feminist ?

Bloggaren Emma Sundh (som driver bloggen emmas vintage) och ett helt gäng andra bloggare har gjort en film om feminism, som heter "Hej då Patriarkatet! ", de kallar sig för Femifilm. Den ifrågasätter varför du BÖR vara feminist eller agera med feministiska handlingar, om du inte redan är det eller gör det! 

DET ÄR ETT KLIPP ALLA BÖR SE!!! Ni hittar det här  !!!