funktionshinder och arbetsliv?

Idagens samhälle skall du vara man (ojsan hoppsan lite fel kön där kanske, men det går ju alltid att ordna .... ^^), i tidig 20-års ålder, kunna tre språk flytande (i karlskrona området är det Svenska, engelska och Polska), vara tjärnfrisk (där sket det sig rejält ...), och du skall ha körkort.
 
Jag är inskriven på Arbetsförmedlingens Rehabiliteringsprogram vilket betyder att jag skall få extra mycket stöd och hjälp i mitt arbetssökande pga mina funktionshinder (för er som undrar så är det svårbehandlad epilepsi, en kognitiv störning, IBS, astma, ångest och deprisson). Som Funktionshindrad och arbetslös i dagens samhälle är det dock ett helvete på arbetsmarknaden. Eftersom nästan alla (till ca 98%) skriver att de vill ha personer med körkort i sina ansökningar (varför man nu ska ha ett körkort som kassapersonal har jag svårt att förstå....), visst söker även jag dessa, men blir då snabbt bortsorterad i processen då jg saknar körkort. 
 
Detta gör att man (eller iallafall jag ...) känner sig helt hoplös när man ska skicka in sina cv och personliga brev. 
 
Arbetslivet för mig har också varit en jävlig upplevelse, på de praktik platser jag varit på. Då jag blivit "inkastad" i stora projekt med många timmar per dag och min kropp säger ifrån och jag blir för trött för att orka med, jag börja krampa, frånvaroattackerna löser av varandra och sen är vi i en ond cirkel igen. När jag har förklarat att det inte fungerar med fulldagar eller ens halvdagar ibland om jag har otur. 

För att jag skall fungera ultimat på en arbetsplats, som det ser ut idag, måste jag trappas in. Några timmar om dagen, några timmar i veckan. Det handlar inte om lathet, det handlar om mitt välmående och om jag någonsin skall kunna komma tillbaka till arbetslivet. Vilket är viktigt för mig! Kunna bidra till en inkomst i min sambos och mitt hushåll. 
 
Mitt hopp är det inget fel på dock, för jag vill tro att för varje cv jag skickar in skickar in så kommer jag närmare ett jobb och närmare en normal vardag. 
 
Det är viktigt för mig att en dag kunna jobba, att kunna birda med något och att kunna ha en egen inkomst och inte jämt förlita mig på andra. 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: